Інші назви: томатне дерево.
Опис:
зовні тамарілло нагадує помідор-сливку, має яскраву червону шкірку і хвостик.
За розміром фрукт такий само, як куряче яйце. Зовнішня частина м'якоті щільна, внутрішня – дуже
м'яка і містить маленькі темні насінини. Соковита м'якоть має
солодко-кислуватий смак. Шкірка неїстівна.
Походження: Батьківщиною фрукту є Перу. Найбільший експортер – Нова Зеландія.
Вживання: шкірка у плода неїстівна. Найзручніше
розрізати тамарілло навпіл і їсти м’якоть ложкою. Гарно смакує в сирому
виді, у фруктових десертах та овочевих салатах.
Зберігання: зберігати тамарілло можна до 7
днів у холодильнику.
Корисні властивості: тамарілло багате на вітаміни А, В6, С, тіамін,
рибофлавін. Чудово підходить для
людей, що хочуть схуднути, виводить з організму токсини. Завдяки великій
кількості мінералів і калію, цей фрукт допомагає контролювати кров'яний тиск. Плід
містить антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами, що
викликають рак. Споживати тамарілло рекомендують під час відновлення після
тривалих хвороб.
Калорійність: 31 ккал на 100 г.