Опис:
вага тайського манго 300-400 грам, шкірка ніжного жовтого або жовто-зеленого
кольору. Характерною є форма плоду – витягнуте манго з гострим кінчиком.
М’якоть ніжна, неволокниста. Всередині є плоска кісточка. Смак солодкий з
легкою кислинкою. Аромат солодкий, з нотами персика та ванілі.
Походження: Батьківщиною цього манго є Таїланд. Експортується з країн Південної Азії.
Вживання: тайське манго не має волокон у м’якоті, а
значить його можна їсти просто ложкою. Також можна порізати манго дольками або
«їжачком» - розрізати вздовж, але не по центру, а
трохи збоку, щоб не зачепити кістку. Відрізаний шматочок порізати лініями
вздовж і впоперек, не зачіпляючи шкірку,
та вивернути.
Зберігання: манго тайське готове до
споживання, рекомендовано
зберігати 3-5 днів у холодильнику.
Корисні властивості: манго містить найбільшу кількість бета-каротину,
який, як відомо, захищає організм від численних хвороб. Крім того, 20 різних
мінералів і вітамінів, роблять його одним з найкорисніших фруктів. Плоди манго
є відмінним засобом для схуднення: очищують організм, нормалізують
водно-сольовий баланс. Періодичне вживання манго є гарною профілактикою
серцево-судинних захворювань, раку, цукрового діабету та ще низки неприємних
серйозних захворювань.
Калорійність: 65 ккал на 100 г.