Інші назви: зміїний фрукт.
Опис:
фрукт з
коричневою кожурою, що схожа на луску змії. Має солодко-кислий особливий смак,
що дуже віддалено нагадує мікс яблука і ананаса. За консистенцією нагадує
зубчики часнику. Всередині м’якоті є великі кісточки. Якість салаку важко перевірити, не очистивши плід.
Походження: Ява і Суматра – батьківщина салаку, а його найбільші експортери
Індонезія і Таїланд.
Вживання: плід легко очистити від шкірки, піддівши його
шкірку біля гострого краю.
Зберігання: зберігати салак бажано до 3 днів
у холодильнику.
Корисні властивості: салак містить танін, який виводить з
організму всі шкідливі речовини. Висока кількість антиоксидантів та мінералів забезпечує правильне
функціонування серцево-судинної системи та сприяє регуляції кількості води в
організмі. Також салак називають «фруктом пам'яті», за його корисний вплив на
роботу мозку. А бета-каротин у м’якоті фрукта допомагає при лікуванні зору, для
запобіганню раку та профілактики інсульту. Корисний плід для вагітних.
Калорійність: 82 ккал на 100 г.