Інші назви: пітайя, фрукт дракона, драгонфрут.
Опис:
жовта пітахайя має витягнуту форму і жовту шкірку з невеликими бугорками. На
кінчиках бугорків можуть лишатися колючки. Вага фрукту зазвичай 150-300 грам.
М’якоть світла, напівпрозора з їстівними насінинами. Смак
солодкий, трохи медовий.
Походження: Батьківщиною пітахайї є Південна Америка. Зараз експортується Еквадором,
Колумбією.
Вживання: найзручніше їсти жовту пітахайю порізавши кружечками; також
можна їсти ложечками, розрізавши фрукт навпіл. Перед вживанням фрукт бажано охолодити.
Зберігання: рекомендовано зберігати жовту пітахайю
у
холодильнику до 3 днів.
Корисні властивості: жовта пітахайя містить більше
фруктози, ніж інші види, тому є солодшою на смак. Крім того, поживних речовин у
жовтій пітахайї значно більше, ніж у пітахайї червоної та костариканської, що
робить її більш привабливою для нашого здоров'я. Дослідження показали, що вміст
антиоксидантів у м'якоті жовтої пітахайї доволі високий. Споживання цих плодів
може забезпечити організму надійний захист від канцерогенів. Велика кількість
вітаміну А у фрукті є важливою для підтримки здоров'я очей.
Калорійність: 50 ккал на 100 г.