Інші назви: пітайя, серце дракона, фрукт дракона, драгонфрут.
Опис:
форма костариканської пітахайї може бути круглою або овальною,
вага – 200-400 грам. Фрукт має яскраву
пурпурну шкірку з зеленими або рожевими лусками-пелюстками. М’якоть фрукта
яскраво-червона з дрібними чорними насінинами.
Походження: Батьківщиною пітахайї є Південна Америка. Експортується Таїландом,
Коста-Рикою, Малайзією, Китаєм, В’єтнамом.
Вживання: найзручніше їсти драгонфрут ложечками, розрізавши фрукт
навпіл, або порізавши дольками. Перед
вживанням фрукт бажано охолодити.
Зберігання: найкраще зберігати пітахайю у холодильнику
до 5 днів.
Корисні властивості: плоди пітахайї багаті вітамінами,
такими як вітамін С і вітаміни групи В. Вони гарно впливають на артеріальний
тиск, рівень холестерину, функції
щитовидної залози. Залізо, присутнє
у м’якоті пітахайї, чудово підходить для підвищення
рівня гемоглобіну. Драгонфрут має протигрибкові та антибактеріальні
властивості, підвищує імунітет, покращує стан шкіри та волосся. Дуже корисною є
пітахайя для вагітних.
Калорійність: 48 ккал на 100 г.