Інші назви: пітайя, серце дракона, фрукт дракона, драгонфрут.
Опис:
зазвичай вага пітахайї – 200-400 грам. Червона пітахайя має яскраву рожеву
шкірку з зеленими лусками-пелюстками. М’якоть фрукта біла з дрібними чорними насінинами.
За консистенцією нагадує ківі. Аромат легкий, трав’янистий.
Походження: Батьківщиною пітахайї є Південна Америка. Сьогодні її експортують Таїланд,
Малайзія, Китай.
Вживання: найзручніше їсти драгонфрут ложечками, розрізавши фрукт
навпіл, або порізавши дольками. Перед
вживанням фрукт бажано охолодити і
збризнути соком лайма.
Зберігання: найкраще зберігати пітахайю у холодильнику
до 5 днів.
Корисні властивості: пітахайя є низькокалорійним
фруктом і має у м'якоті білки, фосфор, кальцій, залізо, вітамін C, РР, B1, B2,
B3. Плід добре засвоюється організмом, нормалізує роботу шлунка. Ця властивість
дуже цінна при подорожі в екзотичній країні. Також вчені виявили, що фрукт
благотворно впливає на серцево-судинну і ендокринну системи. Корисна пітахайя і
людям з цукровим діабетом.
Калорійність: 48 ккал на 100 г.