Інші назви: диня пепіно, солодкий огірок, динна груша.
Опис: форма плоду пепіно округла, з
загостреним одним кінцем. Розмір в діаметрі – до 10 см. Шкірка тонка світла з
фіолетовими
полосками. Рідше трапляється фіолетове пепіно з білими полосками. М’якоть
світла, за консистенцією нагадує диню. Смак ніжний, зовсім трохи солодкуватий,
з овочевими нотками огірка.
Походження: пепіно родом з країн Південної
Америки. Експортується Чилі, Новою Зеландією, США, Перу та Австралією.
Вживання: шкірка пепіно не їстівна, а всю м’якоть до неї
найзручніше їсти, порізавши фрукт на дольки та прибравши насіння з середини.
Зберігання: зберігати пепіно можно до 3 днів при
кінатній температурі або до 5 у холодиьнику.
Корисні властивості: цей фрукт містить багато
вітамінів і мінералів, таких як вітаміни А, С, К, комплекс вітаміну В, протеїн, кальцій,
залізо, калій та мідь, які є необхідними для обміну речовин в організмі людини.
Крім того, пепіно є гарним джерелом антиоксидантів, що допомагають зупинити
розвиток ракових клітин. Пепіно здатне регулювати рівень цукру в крові та
знижувати рівень холестерину. Корисне для імунітету, травної системи та для
зміцнення кісток.
Калорійність: 80 ккал на 100 г.