Опис:
папайя без насіння має округлу форму і вагу 400-500 грамм. Колір шкірки
насичений зелений або зелено-жовтий. М’якоть цієї папайї більш ніжна, ніж у
інших видів, соковита, а за смаком схожа на мікс гарбуза та солодкої дині.
Кісточок всередині м’якоті є лише кілька штук або немає зовсім.
Походження: Батьківщиною папайї є країни Південною Америки. Експортери – Індія, Бразилія та інші тропічні країни.
Вживання: перед вживанням можна почистити
папайю від шкірки, м’якоть порізати кубиками та прибрати в холодильник на
годину. Можна розрізати папайю навпіл вздовж та порізати дольками.
Зберігання: папайю без насіння можна лишити на 2 дні при кімнатній
температурі, якщо фрукт достатньо твердий, після цього папайю можна зберігати в
холодильнику ще кілька днів.
Корисні властивості: папайя є низькокалорійним
фруктом з високим вмістом корисних вітамінів та мінералів. Дуже цінується
папаін, фермент у м’якоті, що допомагає травній системі засвоювати м'ясо і
позбавлятися від розладів шлунка. Завдяки високому вмісту клітковини
плоди папайї допомагають знизити рівень холестерину в крові, а завдяки
антиоксидантам – уповільнюють процес старіння клітин. Досі між лікарями ведуться суперечки щодо користі чи
шкоди папаіну та латексу, що є в папайї, для здоров’я вагітної. Аби
перестрахуватися і бути спокійними, ми рекомендуємо на щасливі дев’ять місяців
відмовитися від папайї, а вітаміни отримувати з інших фруктів.
Калорійність: 40 ккал на 100 г.