Опис: круглий плід з товстою жовтою або
жовто-зеленою шкіркою, яка може зморщуватися по мірі дозрівання фрукту. Діаметр
– 5-7 см. М'якоть жовта, ароматна, дуже кисла з великою кількістю їстівних
насінин.
Походження: вважається, що жовта маракуйя родом
з Австралії. Сьогодні вона вирощується переважно в Новій Зеландії, Австралії,
Бразилії, Індії, Колумбії та Венесуелі.
Вживання: перед вживанням фрукт розрізати навпіл та їсти
м’якоть ложечкою. Гарно смакує у коктейлях, десертах, випічці.
Зберігання: зберігати жовту маракуйю бажано в
холодильнику до 5 днів.
Корисні властивості: антиоксиданти, що містяться
у м’якоті жовтої маракуйї можуть слугувати для гальмування росту ракових клітин
в організмі людини. Жовте маракуйя – це відмінне джерело заліза, вітаміну С і
каротину. Ці речовини добре підтримують імунітет, відновлюють пошкоджені
тканини і запобігають багатьом захворюванням. Також корисні речовини у цьому
фрукті допоможуть заспокоїти напади астми.
Калорійність: 45 ккал на 100 г.