Інші назви: passion fruit.
Опис: фіолетова або пурпурна маракуйя
- це невеликий круглий плід, зазвичай 4-5 см в діаметрі. Найчастіше шкірка маракуйї має гладку блискучу
поверхню, але солодший смак мають плоди з жорсткою, потрісканої шкіркою. Така
шкірка виглядає зів'ялою, що зовсім не свідчить про зіпсованість плоду. М'якоть жовто-зелена з великою кількістю
їстівних кісточок.
Походження: Батьківщиною маракуйї є Бразилія. Сьогодні фрукт експортується переважно з Південної
Америки, Азії.
Вживання: перед вживанням в чистому
вигляді маракуйю слід розрізати навпіл і з'їсти м'якоть ложечкою. Також м'якоть
використовується для отримання соку, виготовлення желе, десертів, тощо.
Зберігання: рекомендовано зберігати маракуйю
до 5 днів у холодильнику.
Корисні властивості: в плодах містяться вітаміни С,
Е, К, шість вітамінів групи В, а також калій, кальцій, магній, натрій, фосфор,
залізо, йод, фтор. Маракуйя покращує обмін речовин, збагачує організм корисними
речовинами, дарує заряд енергії і прискорює зниження ваги. Плід сприяє нормалізації тиску, позбавляє від мігрені
і знижує ймовірність нападів астми.
Калорійність: 44 ккал на 100 г.