Інші назви: китайська
слива.
Опис:
це невелика рожева ягідка вкрита твердою шкіркою з маленькими негострими
шипами. Розмір варіюється від 1,5 до 2,5
см. За смаком лічі нагадує мікс солодкого винограду і сливи з яскраво вираженим
квітковим ароматом. Напівпрозора соковита м'якоть має ніжну консистенцію.
Усередині ягідки є темна кісточка.
Походження: Батьківщиною лічі є Китай, а найбільші експортери – країни Південно-Східної Азії, та Південної Америки.
Вживання: помити плід, піддіти шкірку лічі нігтем
або ножем та зняти її. Всередині є кісточка.
Зберігання: лічі бажано зберігати,
уникаючи вологості, не довше 3 днів у холодильнику.
Корисні
властивості: велика
кількість вітаміну С, калію і магнію, підтримують імунну та серцево-судинну
систему організму. Через великий вміст нікотинової кислоти, в традиційній
китайській медицині лічі застосовують як засіб від атеросклерозу і зменшують з
його допомогою вміст холестерину в крові. Дітям рекомендовано давати не більше
100 грам в день.
Калорійність: 66 ккал на 100 г.