Опис: шкірка і соковита м'якоть лайма
мають насичений зелений колір. Плоди переважно круглі, в середньому 5 см у
діаметрі і , як всі цитруси, розділені на сегменти та містять пару насінин. Лайм
більш ароматний та більш кислий, ніж лимон.
Походження: родом лайм з Південно-Східної Азії.
Скоріш за все, говорять науковці, з Малайзії. Сьогодні експортується багатьма
країнами світу, серед яких Мексика, США, Індия та Ямайка.
Вживання: найчастіше лайм вживається разом з іншими продуктами: у коктейлях,
салатах, як доповнення до м’ясних чи рибних страв. Плід можна порізати дольками
або кружечками.
Зберігання: зберігати лайм можна в
холодильнику один-два тижні.
Корисні властивості: лайм допомагає при лікуванні
м'язів. Це надзвичайно корисно для тих, хто відновлюється після травми. Корисні
речовини, наявні в лаймі, мають антиканцерогенні властивості та запобігають
виникненню ракових захворювань. Фрукт гарно впливає на роботу серця, на зір, на
гарний стан зубів, шкіри і волосся. Корисний лайм і для людей з цукровим
діабетом.
Калорійність: 30 ккал на 100 г.