Інші назви: фортунела, кінкан, японський
апельсин, казковий мандарин.
Опис:
кумкват – це маленькі цитрусові, лише 2-4 см в довжину. Шкірка помаранчевого
кольору, тонка. Фрукт містить соковиту м'якоть з кісточками. М'якоть з
відділеннями та сильний приємний аромат нагадує інші цитрусові. Плід вживається
в їжу разом з шкіркою. На смак кумкват
кисло-солодкий.
Походження: кумкват родом з Китаю. Сьогодні його експортерами є Китай, Південно-Східна
Азія, Японія, Південна Європа, і південь США (Флорида).
Вживання: шкірка кумквата не
чиститься, тому перед вживанням необхідно гарно помити фрукт, порізати кружечками.
Зберігання: рекомендовано зберігати цей
цитрус у холодильнику до 5 днів.
Корисні властивості: великий вміст вітаміну С гарно
впливає на імунну систему, захищає організм від інфекцій, бактерій та грибків. Кумквати
багаті волокнами, водою і вуглеводами, а також можуть похвалитися своєю
низькокалорійністю. Тому, вони відмінно підходять для людей, які стежать за
фігурою. Кумкват сприяє розщепленню і виведенню поганого холестерину, очищенню
організму від токсинів. Регулярне вживання кумквата, є гарною профілактикою
інсульту, інфаркту й атеросклерозу. Чудово кумкват діє і на нервову систему.
Люди, які часто вживають цей фрукт, менше схильні до депресії, дратівливості,
нервозності, хронічного стресу. Фрукт допомагає підвищити емоційну чутливість,
позбутися апатії та надає сили для активної діяльності.
Калорійність: 70 ккал на 100 г.