Інші назви: золоте ківі,
жовте ківі.
Опис: це ківі традиційно трохи більше за звичайне.
Шкірка тонша, без волосків. М’якоть золотистого кольору ніжна солодка, не
терпка, з медовим присмаком.
Походження: ківі gold було виведене у
Новій Зеландії у 1992 році. Сьогодні Нова Зеландія є його найбільшим
експортером.
Вживання: перед вживанням можна зняти з ківі шкірку,
порізати м’якоть кружечками. Також можна розрізати навпіл і їсти ніжну м’якоть
ложечкою.
Зберігання: це ківі бажано зберігати в
холодильнику до 3-5 днів.
Корисні властивості: ківі gold містить величезну кількість
антиоксидантів, вітамінів С, Е, а також калій та клітковину. Золоте ківі
корисне для профілактики багатьох хвороб, серед яких навіть такі серйозні як
інсульт, атеросклероз та навіть рак. Високий вміст вітаміну С у цьому фрукті
здатен підвищити імунну систему. Ківі gold позитивно впливає на регуляцію
кров’яного тиску. А ще містить мало кілокалорій та допомагає спалювати жири,
покращує травлення та сприяє схудненню.
Калорійність: 55 ккал на 100 г.