Інші назви: рогата диня, африканський огірок.
Опис:
плоди ківано мають овальну форму, а їхня мраморно-помаранчева шкірка вкрита
товстими м'якими шипами. Усередині фрукта ківано зелена м'якоть, що нагадує
желе, а в ній – білі насінини, схожі на насіння огірка.
Походження: ківано родом з Африки. Експортери: Центральна Америка, Нова Зеландія,
Ізраїль.
Вживання: зручно
їсти фрукт, порізавши дольками, або ложечкою, розрізавши навпіл.
Зберігання: ківано бажано зберігати
не довше 3 днів у холодильнику.
Корисні властивості: Ківано містить вітаміни
А, В1, В2, В3, В5, В6, В9, С, а також фосфор, магній, калій, кальцій,
марганець, залізо, мідь. При регулярному вживанні сприяє поліпшенню імунітету,
він корисний людям, що страждають серцевими захворюваннями, ожирінням. Ківано не містить багато калорій. У зимовий
період цей фрукт здатний надати всі корисні речовини, яких потребує людина.
Калорійність: 43 ккал на 100 г.