Інші назви: опунція, колюча груша.
Опис: за формою і розміром кактус фрукт
нагадує грушу. Шкірка може бути червоною, жовтою, помаранчевою або зеленою.
М'якоть жовто-помаранчева і містить маленькі тверді їстівні кісточки. Плід
солодкий і дуже соковитий, за консистенцією нагадує кавун.
Походження: Батьківщиною кактус фрукту науковці
вважають Південну Америку. Саме звідти, на їхню думку, плід поширився на
Вест-Індію та Північну Америку. Найбільші експортери - Мексика, Італія,
Іспанія, Ізраїль та Бразилія.
Вживання: брати в руки кактус фрукт потрібно обережно,
бо на плоді можуть лишатися тонкі колючки. Перед вживанням шкірку бажано зняти,
зробивш продольний розріз. М’якоть легко відділяється. Можна розрізати плід
навпіл і порізати дольками. Всередині є тверді кісточки.
Зберігання: найкращий варіант зберігання кактус
фрукту - в холодильнику до 5 днів.
Корисні властивості: плід катусу містить магній,
амінокислоти, антиоксиданти, вітаміни С і В, бета-каротин, залізо, кальцій,
калій та багато інших поживних речовин. Фрукт здатний знижувати рівень холестерину
і цукру в крові, допомогати у схудненні, покращувати процес травлення, боротися
з раковими клітинами, підвищувати імунну систему.
Калорійність: 42
ккал на 100 г.