Інші назви: фіга, смоква.
Опис: плід інжира має форму цибулини,
його шкірка може бути від зеленуватого до темно-фіолетового кольору залежно від
сорту. М'якоть рожева, з унікальною, властивою тільки інжиру текстурою, містить
багато маленьких їстівних насінин.
Походження: Батьківщиною інжира вважаються
провінції Малої Азії, а найбільші експортери сьогодні – Турція, Італія, Єгипет.
Вживання: їсти інжир можна зі шкіркою або без, розрізавши
плід на дольки. Можна варити джеми або використовувати у випічці, але корисні
властивості при термічній обробці знижуються.
Зберігання: зберігати свіжий інжир можна у
скляному контейнері в холодильнику, завернувши кожен плід в окрему серветку. Зберігати
бажано до 2 днів.
Корисні
властивості: регулярне вживання свіжого інжиру покращує сон та дає великий заряд
енергії. Вітамін В6, який міститься у фрукті, відповідає за вироблення
серотоніну – підвищує настрій і знижує рівень холестерину. Також в інжирі є
кальцій, калій та магній, які сприяють здоров'ю кісток. Дослідження показують,
що включення інжиру у ваш щоденний раціон допомагає знизити артеріальний тиск
та підтримувати імунну систему.
Калорійність: 49 ккал на 100 г.