
Українці не так
давно дізналися про маракуйю, а от у світі цей диво-плід цінується вже багато
віків.
Ми підготували для
Вас підбірку фактів про те, як у різних країнах їдять цей фрукт.
Маракуйя має кисло-солодку желейну м‘якоть з великою кількістю хрустких їстівних насінин. У нас прийнято їсти маракуйю ложкою, розрізавши фрукт навпіл. В країнах, де маракуйя росте, є ще багато варіантів застосування ароматного кисло-солодкого плоду.
Купити
У Португалії,
наприклад, маракуйя є основою для різноманітних мусів та лікерів. На Шрі-Ланці
її м‘якоть посипають цукром або додають
до фалуди (місцевого холодного напоя). В Перу маракуйя є головним
інгредієнтом багатьох десертів та навіть
домашніх льодяників.
Уряд Індії почав
вирощувати маракуйю у лісах Чинтапалі, щоб зробити фрукт загальнодоступним.
Місцеве населення вживає його у сирому вигляді та робить з нього сік, що гарно
втамовує спрагу.