Маракуйя у світі

Українці не так давно дізналися про маракуйю, а от у світі цей диво-плід цінується вже багато віків.

Ми підготували для Вас підбірку фактів про те, як у різних країнах їдять цей фрукт.

Маракуйя має кисло-солодку желейну м‘якоть з великою кількістю хрустких їстівних насінин. У нас прийнято їсти маракуйю ложкою, розрізавши фрукт навпіл.  В країнах, де маракуйя росте, є ще багато варіантів застосування ароматного кисло-солодкого плоду. 

Купити

У Португалії, наприклад, маракуйя є основою для різноманітних мусів та лікерів. На Шрі-Ланці її м‘якоть  посипають цукром або додають до фалуди (місцевого холодного напоя). В Перу маракуйя є головним інгредієнтом  багатьох десертів та навіть домашніх льодяників.

Уряд Індії почав вирощувати маракуйю у лісах Чинтапалі, щоб зробити фрукт загальнодоступним. Місцеве населення вживає його у сирому вигляді та робить з нього сік, що гарно втамовує спрагу.