Як обрати стигле манго?

Стигле соковите і ароматне манго не може лишити нікого байдужим. Але як обрати саме такий фрукт?

Найперший крок – визначити вид манго, який ви бажаєте.  Завжди достиглі та ніжні – це манго преміум класу. У нас вони представлені перуанським та тайським манго.  Їхня м’якоть соковита і смачна, фрукт ароматний, повністю стиглий і готовий до вживання відразу.

Купити

Більш поширені і більш дешеві – манго бразильські (у нас представлені як манго звичайне та велике). Їхня м’якоть волокниста і хрустка навіть у повністю дозрілого фрукта. По мірі дозрівання плоду, волокна стають трохи м’якшими, а м’якоть – соковитішою та солодшою. Купити абсолютно зріле бразильське манго вам не вдасться, бо такий плід погано транспортується і дуже мало зберігається. Визначити стиглість фрукту можна за двома критеріями: на дотик – шкірка має трохи продавлюватися, а аромат має бути солодкуватим. Але навіть якщо ваше бразильське манго не має належної зрілості, засмучуватися не варто. Воно гарно доспіє за кілька днів. Якщо манго біля хвостика пахне хвоєю, його потрібно залишити при кімнатній температурі у темному місці на кілька днів, доки запах не стане солодшим. Плід можна покласти в паперовий пакет або на серветки, щоб уникнути вологості. Аби манго достигло швидше, покладіть десь недалеко ( але не дуже близько) яблуко. Яблуко виділяє етилен, який прискорює дозрівання манго.

Регулярно перевертайте манго та перевіряйте його стиглість, бо точно сказати кількість днів «дозрівання» не можна. Коли аромат стане солодким, фрукт можна різати – все дуже просто.