Інші назви: гуаява, тропічне яблуко.
Опис: круглий або овальний плід зі
світло-зеленою або світло-жовтою шкірою, а колір м’якоті може бути від білого
або світло-рожевого до темно-червоного кольору. Є невеликі тверді, але їстівні
насінини.
Походження: гуава родом з Мексики. Найбільший
експортер фрукту – Індія, на другому місці – Китай.
Вживання: їсти гуаву можна зі шкіркою та насінинами,
порізавши, як яблуко, на дольки. У країнах Латинської Америки дуже популярний
сік з гуави та джем,
що мають приємний аромат та незвичний смак.
Зберігання: щоб плід став м’якшим, його можна
лишити на пару днів при кімнатній температурі, в холодильнику гуава може
зберігатися до 5 днів.
Корисні властивості: окрім незрівняного смаку та
аромату, гуава має звання супер-фрукту завдяки численним перевагам для нашого
здоров'я. Цей плід є одним з рекордсменів по вмісту вітаміну С і заліза серед
фруктів, що допомагає захистити організм від вірусних інфекцій. У м’якоті гуави
міститься фолієва кислота, що рекомендується вагітним, оскільки допомагає
розвиткові нервової системи дитини. Магній у гуаві допомагає розслабити м'язи,
тому фрукт бде доречний після насиченого тренування або довгого дня в офісі.
Калорійність: 68
ккал на 100 г.