Інші назви: хвостатий апельсин.
Опис: гранаділа - плід округлої
форми, зазвичай 6-7 см в діаметрі. Шкірка тверда, приємного жовто-помаранчевого
кольору, яскрава. Під час дозрівання фрукту на ній можуть
з'являтися коричневі плямки. М'якоть плоду м'яка, солодка, желеподібна з
великою кількістю дрібних їстівних кісточок.
Походження: гранаділа родом з Анд між
Болівією і Венесуелою, росте на території від Аргентини до Мексики. Сьогодні
культивується переважно в Південній Америці та Південно-Східній Азії.
Вживання: перед вживанням в чистому
вигляді гранаділу слід розрізати навпіл і з'їсти м'якоть ложечкою. Також
м'якоть використовується для отримання соку, виготовлення желе, десертів.
Зберігання: рекомендовано зберігати
гранаділу до 7 днів у холодильнику.
Корисні властивості: м'якоть гранаділи містить
вітаміни та елементи: А, В2, В6, С і К, фосфор, магній, залізо і кальцій.
Гранаділа корисна для профілактики захворювань серця і профілактики утворення
ракових клітин. Виводить з організму застарілі шлаки, очищує, зміцнює імунітет.
Калорійність: 46 ккал на 100 г.