Опис:
червоні банани коротші і товстіші за звичайні жовті. Їхня червоно-фіолетова шкірка значно
плотніша. М’якоть жовта з відтінком рожевого.
Походження: червоні банани родом з Індії. Сьогодні вони поширені у Південно-Східній
Азії, Австралії, Новій Зеландії, Південній Африці та Тихоокеанських островах.
Найбільшим експортером є Коста-Ріка.
Вживання: червоні банани вживаються в їжу так само, як і звичайні: в сирому вигляді, у
фруктових салатах, посмажені на грилі, тощо.
Зберігання: дозрілий плід – м'який з
потемнілою шкіркою. Як і у випадку з жовтими бананами, червоні банани
дозрівають протягом кількох днів при кімнатній температурі і найкраще
зберігаються поза холодильником.
Корисні властивості: червоний банан має більше бета-каротину та вітаміну С, ніж жовті сорти
банана. Вони містять три природних джерела цукру: сахарозу, фруктозу та
глюкозу, що робить їх джерелом миттєвої та довготривалої енергії. Вживання
червоного банана може контролювати вашу вагу і зменшує ризик серцево-судинних
захворюваннь. А вітаміни й антиоксиданти, допомагають підвищити імунітет та
рівень гемоглобіну.
Калорійність: 91 ккал на 100 г.