Інші назви: фрукт-морозиво.
Опис:
неїстівна шкірка черімойї світло-зеленого кольору з коричневим відтінком на
реберцях. М’якоть світла, кремового кольору, за консистенцією нагадує м’яке
морозиво. У ній є кілька крупних темних кісточок.
Походження: фрукт черімойя родом з Перу. Його експортери – Венесуела, Таїланд, Іспанія, Колумбія.
Вживання: перед вживанням фрукт порізати дольками або
навпіл і їсти ложкою.
Зберігання: якщо фрукт ще твердий, його
можна лишити на кілька днів при кімнатній температурі, у холодильнику черімойю
зберігати бажано до 5 днів.
Корисні властивості: черімоя містить багато вітаміну С, В6 і
рибофлавіну. А також є гарним джерелом калію, марганцю, фосфору, міді, заліза, клітковини,
фолієвої кислоти та кальцію. Регулярне споживання черімойї може затримати
ознаки старіння, а вітамін С допомагає боротися з вільними радикалами в організмі,
даруючи вам здорову, бездоганну шкіру. Волокно, що міститься у фрукті, має важливе
значення для підтримки здоров’я системи травлення та зниження рівня цукру в
крові.
Калорійність: 74 ккал на 100 г.