Опис: з ботанічної точки зору, банан – це велика ягода, зазвичай близько 20 см у довжину.
Колір шкірки звичайного банана змінюється від зеленого до жовтого з темними
цяточками по мірі дозрівання плоду.
Походження: банани родом з тропіків Азії. Найбільші країни-експортери бананів -
Еквадор, Філіппіни, Гватемала.
Вживання: можна їсти банан у сирому вигляді, додавати до
фруктових салатів, смажити та подавати до морозива.
Зберігання: найбільш стиглий банан той,
жовта шкірка якого вже почала покриватися коричневими плямками. В цей час банан
найсолодший, а в його шкірці максимум корисних речовин. Банан швидко дозріває
при кімнатній температурі.
Корисні властивості: банани корисні і для дітей, і для
дорослих. Особливу увагу на цей плід варто звернути вагітним жінкам та
спортсменам. Банан підвищує рівень цукру в крові та є високоенергетичним
продуктом - гарна підзарядка перед фізичними і розумовими навантаженнями. При
вживанні бананів збільшується рівень серотоніну в крові, що сприяє поліпшенню
настрою, людина починає відчувати себе
щасливою. Вітаміни групи В нормалізують сон і позитивно впливають на нервову
систему.
Калорійність: 89 ккал на 100 г.