Опис: овальний плід зі шкіркою
темно-фіолетового кольору. Діаметр – 6-8 см. М'якоть світлого кольору з великою
кісточкою посередині, за консистенцією схожа на масло або крем, ніжніша і
м’якша, ніж у звичайного авокадо. Смак маслянистий, горіховий, ніжний.
Походження: вперше було виведене у Каліфорнії у
1926 році. Найбільший експортер – США.
Вживання: перед вживанням розріжте фрукт вздовж навпіл
до кісточки та прокрутіть половинки в різні боки. Щоб дістати кісточку,
потрібно вдарити по ній ножем так, щоб лезо зайшло на кілька міліметрів.
М’якоть авокадо при контакті з повітрям швидко темнішає, а щоб цього уникнути,
потрібно збризнути її соком лайму.
Зберігання: авокадо Хасс краще зберігати в
холодильнику до 3 днів.
Корисні властивості: унікальність авокадо полягає
у високому вмісті корисних жирів у його м’якоті. А в авокадо еліт цих жирів у
1,5 рази більше, ніж у звичайному. Авокадо, в прямому сенсі слова, здатне
подовжити Вам життя: воно підтримує здоров’я серця та кісток, зміцнює імунітет,
бореться з поганим холестерином та знищує ракові клітини. Фолієва кислота, що є
у м’якоті авокадо, дуже корисна під час вагітності.