Інші назви: алігаторова груша.
Опис: грушеподібний плід зі шкіркою
зеленого кольору. Розмір – 5-10 см у довжину. М'якоть світлого кольору з
великою кісточкою посередині, за консистенцією схожа на масло або крем, відчутні волокна. Смак маслянистий,
горіховий.
Походження: авокадо родом з Центральної Америки.
Сьогодні його найбільшим експортером є Мексика.
Вживання: перед вживанням розріжте фрукт вздовж навпіл
до кісточки та прокрутіть половинки в різні боки. Щоб дістати кісточку,
потрібно вдарити по ній ножем так, щоб лезо зайшло на кілька міліметрів.
М’якоть авокадо при контакті з повітрям швидко темнішає, а щоб цього уникнути,
потрібно збризнути її соком лайму.
Зберігання: зрілий плід легко продавлюється при
натисканні. Якщо авокадо ще тверде, його можна лишити на пару днів при
кімнатній температурі, в холодильнику краще зберігати до 3 днів.
Корисні властивості: унікальність авокадо полягає
у високому вмісті корисних жирів у його м’якоті. Ці жири важливі для кожної
клітини в нашому організмі. Вони допомагають підтримувати здоров'я шкіри, засвоєння
вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, підвищують імунну систему.
Авокадо підтримує здоров’я серця, кісток і очей. А фолієва кислота, що є у м’якоті,
дуже корисна під час вагітності.
Калорійність: 160 ккал на 100 г.