Опис:
плід ананаса розміром близько кілограма, має овальну або циліндричну форму.
Колір шкірки від зеленого до жовто-коричневого. На його верхівці знаходиться
«корона» з листя. Соковита м'якоть ананаса має гарний солодкий смак і аромат.
Походження: Батьківщиною ананаса науковці вважають Південну та Центральну Америка, зокрема Бразилію
та Парагвай. Найбільшими експортерами є Бразилія, Таїланд, Китай, Філіпіни.
Вживання: зрізати верх, низ ананасу та його шкірку. Розрізати вздовж на чотири
частини та вирізати з них тверду серцевину фрукта. Порізати впоперек.
Зберігання: якщо шкірка ананаса зелена, можна
лишити ананас на декілька днів при кімнатній температурі, доки шкірка не стане
жовтішою. Після цього ананас можна зберігати у холодильнику ще кілька днів.
Корисні властивості: ананас містить велику кількість вітамінів, мінералів, харчових волокон і органічних кислот. До складу входить бромелайн. Ця речовина допомагає краще розщеплювати білки і спалювати жири. Бромелайн добре засвоюється тільки на порожній шлунок, а при змішуванні з іншою їжею втрачає свої властивості. Також бромелайн може впоратися з різними запальними захворюваннями.